Mijn naam is Astrid van Ouwerkerk.
Gediplomeerd beroepsfotograaf.
Opleiding en specialisatie:
Fotovakschool Apeldoorn, reportage en reclame.

Mijn passie: Het verhaal achter het verhaal! Wat beweegt mensen en wat raakt mensen. Vertaalt in abstractie , maar ook in mooie realistische beelden. Echter allemaal met een verhaal. Een beeldverhaal. Elke foto apart en elke foto verbonden in het geheel.

Als ik werk voor een zakelijke opdrachtgever, houd ik er van me enerzijds te verdiepen in de materie, de inhoud: Wat wil de opdrachtgever communiceren? Wat is het medium? Website. Folders, presentaties? Wat is de doelgroep? Bedrijven? Particulieren? Anderzijds laat ik me graag verrassen door het moment. Wat gebeurt er, wat komt er voor mijn camera? Levensechte, dagelijkse beelden, mensen, gebeurtenissen. In een ander perspectief, dicht bij of veraf, standpunt en focus; in de zin van fotografische technieken zowel als inhoudelijk.Variatie in beeld, qua compositie en uitsnede ,als wel in de zin van abstractie en realisme. Met altijd als ultieme doel: Wat wordt er gecommuniceerd? Klopt het wat we zien? Complementeert het de tekst, de inhoudelijke boodschap?

De basis van onze samenwerking zal naar mijn intentie een langdurig zijn en niet een enkele foto aangeleverd met de daarbij behorende kosten en beperkte rechten. Wat inhoud dat we ten aller tijde in overleg zullen gaan en blijven.

Ik heb mij laten vertellen dat ik er oog voor heb. ANDERS dan anders! Toch doe ik alles op gevoel. Mij sterke kanten zijn dan ook wel degelijke het invoelen, menselijk, oog voor detail en sfeer ,wat is er nodig voor het moment en wat is er nodig om in zijn geheel het maximaal haalbare er uit te halen.